Mittwoch, 21. November 2012

Have a Good Time!

Gestern gab's ein Truthahnrezept für Thanksgiving, heute kommen die anderen Speisen für die Feier.

sweet potatoes, yams die Süßkartoffeln
Here's my favorite recipe
If you cannot find yams, because you live outside the United States, you can substitute the yams with carrots.
  
cranberry relish das Cranberry-Relish

cranberry eine Art Moosbeere oder Preiselbeere
Ein Relish (englisch Würze) ist eine Würzsauce aus Obst oder Gemüse. Dieses wird in feine Würfel geschnitten und mit Essig, Zucker und Gewürzen abgeschmeckt.
Relish kann vielfältig gewürzt werden, eher mild, süß-sauer oder auch durch die Zugabe von Chilis sehr scharf. Es wird zum Beispiel zum Würzen von gegrilltem Fleisch und Fisch, aber auch zu Currys angeboten. (Quelle: Wikipedia)

Beim Cranberry-Relish sind die Cranberries natürlich die Hauptsache.
Hier ist der Link zu einem typischen Cranberry-Relish-Rezept für Thanksgiving.

Aber jede Familie hat ihr eigenes - Grandma's recipe goes like this:
2 packs cranberries (340g each)
2 cups sugar
1½ orange
2 tablespoons ginger
Run through a grinder using the whole orange, cut in sections. Cover and chill for eight hours. 
This relish doesn't keep very long. I'd recommend to boil any leftovers on Friday and use it like a jam. 

 
pumkin pie die Kürbis-Pie, der Kürbiskuchen

First you need a pie crust/pie shell.

Then the pumpkin puree


And here's how to make the pumkin pie:


Sigrid's Pumpkin Pie
2 unbaked pastry shells (pie crusts)
one No.2 1/2 can Pie Pumpkin/pumpkin puree (equals about 3 1/2 cups)
6 eggs, slightly beaten
2 cups granulated sugar or light brown sugar
1 teaspoon salt
2 teaspoons cinnamon  Zimt
1/2 teaspoon cloves Nelken
1/2 teaspoon nutmeg Muskat
1/2 teaspoon ginger Ingwer
2 cups evaporated milk Kondensmilch

Prepare 2 pie shells*. Combine eggs, sugar, salt, and spices and beat well. Blend in pumpkin puree. Add milk and beat well. Turn into pastry lined pie pans.
Bake in a hot oven (450°F - 240°C) for ten minutes then reduce heat and bake at 350°F (180°C) for 40 to 45 minutes.
Pie is done, when knife, inserted in center comes out clean.

*Ingredients for one pie crust
1 cup (230 ml) flour
1/2 cup butter (8 ounces)
1/2 teaspoon salt
3 tablespoons cold water

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen